Send oss en forespørsel

Solcelleanlegg

Solcelleanlegg for din bolig eller fritidsbolig.

Solen er en fornybar energikilde med enorm effekt. Hvert år mottar jorda 15000 ganger mer energi fra sola, enn det vi har bruk for. Selv her i mørke Norge vil et nybygget hjem treffes av mer solenergi i løpet av et år, enn hva det bruker.
Ved å høste denne energien med et solcelleanlegg senker man belastningen på miljøet fordi kraftverket ikke krever inngrep i naturen. I tillegg produseres all strømmen der den skal brukes, slik at man unngår tap i energinettet.
Dersom huset ditt produserer mer enn det bruker kan overskuddet sendes ut i nettet slik at andre også kan dra nytte av den rene energien. Da får du i tillegg litt betalt for strømmen du sender ut. De fleste strømselskapene kaller dette en plusskunde ordning. Prinsippet er at de periodene hvor huset lager mer strøm enn det bruker kan bidra til å gi ren energi til naboene dine, samt redusere din totale strømkostnad.
En solskinnsdag hvor det mest av husets er skrudd av og du er på jobb, vil være et typisk eksempel på en periode hvor huset «overproduserer». Du kan egentlig si at huset står og tjener penger, mens du er borte.
Et solcelleanlegg har minimalt med vedlikehold, slik at du nærmest ikke behøver å tenke på det de neste 20-30 årene.

Verdi
Det har selvfølgelig en kostnad å montere solceller. Dette vil som oftest tjene seg inn over tid ved å redusere kostnadene til strøm. Det mange ikke tenker på er at markedsverdien på boligen også stiger dersom huset har solcelleanlegg.
I Australia ble det gjort en undersøkelse som viste at private boliger økte med 4,12% i markedsverdi i gjennomsnitt dersom de fikk montert på solcelleanlegg. På et hus til tre millioner kroner, vil det si 123.600, – i gjennomsnittlig økning. Det betyr at ganske mye av, eller hele kostnaden til anlegget tas igjen rett i verdiøkning på boligen. Dette kommer i tillegg til alt man sparer på, eller selger av strøm.
Du kan også få støtte direkte fra Enova, avhengig av produksjonskraften i anlegget. Dette søker du om etter at anlegget er montert og betalt. Støtten kommer som en direkte innbetaling til deg og er ment som et incentiv for å få folk til å montere solceller.
Dette kan på noen måter sammenliknes med støtten som gis som elbil fordeler. Det er rimelig å tro at støtten gradvis vil reduseres etter hvert som flere og flere monterer solceller. Derfor kan det lønne seg å anlegge solceller relativt raskt, slik at du sikrer at du også får disse pengene.
Solcelleanlegg fra Elpunkt.

 

Kontakt oss for et tilbud på ditt nye solcelleanlegg.

Elpunkt har avtale med Solcellekraft

Beregning av solcelletak