Send oss en forespørsel

Overvåkningskamera

Overvåkningskamera har blitt en ny standard når det kommer til sikring av hus og hjem. Men hva slags system skal du velge?

Det finnes mange muligheter innen kameraovervåkning. Perimetersikring, styrbare kamera, panorama, branndeteksjon og en hel rekke andre varianter. Det er litt vanskelig å sette seg inn i alt dette, så vi har laget en liten oversikt over de vanligste løsningene.

Innendørs overvåkningskamera

Innendørs overvåkning handler mest om detaljer. Et kamera med 2 eller 4 megapixler bruker å gi detaljene som behøves for identifikasjon, eller overvåkning. Dersom du har behov for mer kan du eventuelt velge et kamera med 4K. Kameraene kan leveres med IR-LED som sørger for detaljrike bilder selv i stummende mørke.

Alle disse kameraene kan også levers med tilkobling for wifi, slik at man kan følge med på opptakene live. Det betyr at kameraet også kan brukes til andre nyttige ting. Husket jeg å lukke vinduet? Har barna kommet hjem? – Sjekk kameraet, så slipper du å lure.

Utendørs kamera / perimetersikring

Disse kameraene kan selvfølgelig også som kameraene til innendørs bruk, leveres med IR-LED for overvåkning i mørke. I tillegg må de tåle vær og vind, så de leveres med ulike former for beskyttelse. Dersom kameraet er beskyttet under tak kan man bruke faste domer (IP-66).

Et utendørs overvåkningskamera gir deg nødvendig informasjon dersom noe har skjedd. Allikevel vil den største effekten av et utendørs kamera ofte være det preventive. Sannsynligheten for at noen tør å finne på noe, blir vesentlig mindre når de vet at de blir sett, og potensielt kan identifiseres.

Du kan også bruke kameraet til å holde oversikt over noe som du ikke er i nærheten av. Snødybden på hyttetaket kan for eksempel enkelt overvåkes med et kamera. Ta en titt på skjermen, så unngår du en unødvendig skuffetur på hytta. Har du ikke tilgang på strøm kan vi også med tilby systemer som driftes med solcellepanel og vindturbin.

 

Videolagring

Ofte vil et overvåkningskamera komme best til nytte etter at en hendelse har forekommet. Ved å lagre opptakene fra kameraene har man mulighet til å gå tilbake og se hva som egentlig har skjedd.

Ved å benytte NVR (network video recorder) kan du koble inntil 32 IP kameraer i et system. NVR støtter iOS, Android og PC via nettleser, slik at du kan administrere systemet uansett hvor du måtte befinne deg. Dette er et Linux basert system som er helt lisensfritt og enkelt å bruke. Du kan enkelt søke i opptak med en detaljert hendelseslogg.

Overvåkningskamera fra Elpunkt

Hos Elpunkt tar vi oss av det meste når du skal installere overvåkningskamera og alarmsystemer. Kontakt oss gjerne dersom du vil ha hjelp til å vurdere hva slags løsning og system du har behov for.

Elpunkt er et av Sørlandets største elektrikerfirmaer med lokalkontorer flere steder i Agder. Vi er opptatt av å ha fornøyde kunder, så vi holder oss kontinuerlig oppdatert på nye teknologier og muligheter. Vi kan levere alt fra små private oppdrag, til større næringsprosjekter og landbruksinstallasjoner. Vi hjelper deg med det aller meste.

Ta kontakt når du har spørsmål om overvåkningskamera.