Send oss en forespørsel

Hjemmelader elbil

Ta kontakt

Ta kontakt

Prosjektleder

post@elpunkt.no

38 69 95 00

Hjemmelader elbil

Hjemmelader til elbil blir stadig mer aktuelt. De aller fleste lader bilene sine med stikkontakt, over natten. Dessverre er mange ikke klar over at deres elektriske anlegg kanskje ikke klarer denne påkjenningen over tid.
Over halvparten av alle husbranner i Norge skyldes feil og mangler i elektriske anlegg, eller feil bruk av anlegget. Når man lader elbilen med en ladekladd presses gjerne kursen opp mot maksimalt av hva den kan levere. Selv om en kurs har 16 ampere, betyr ikke det at den er laget for å levere tett på 16 ampere over en lengre periode. Tvert imot er den laget for å tåle opp mot 16 ampere i korte perioder.

Hjemmelader elbil – en verdifull investering

Når vi monterer en hjemmelader til elbil er det mange forhold som spiller inn. Først vurderer vi hvor mye ladeeffekt som er nødvendig. Det har liten hensikt å ha vesentlig større ladekapasitet i hjemmeladeren, enn det bilen kan håndtere. Deretter må vi se på hva slags belastning boligens elektriske anlegg kan påføres uten å føre til risiko for overbelastning. Er du riktig uheldig kan et høyt strømtrekk forårsake skjevspenning i strømnettet, og netteier kan kreve at du ikke bruker laderen. Derfor er det viktig at personer med riktig kvalifikasjon gjør vurderingen av hva som skal monteres på det elektriske anlegget.
Hos Elpunkt har vi kompetansen til å hjelpe deg med disse vurderingene. For oss er det viktig at en hjemmelader til elbil skal være en verdifull investering. Den skal forkorte ladetiden til elbilen og det skal være trygt å gjøre det. Når vi har utført jobben skal du kunne sove godt om natten i visshet på at montering og dimensjonering er gjort etter forskriftene. Vi har blant annet godkjenning fra Det Norske Veritas om brannforebyggende kontroll av elektriske anlegg i boliger.
Elpunkt – Vi er det riktige valget når det kommer til hjemmelader for elbil