Kutt strømutgiftene.

De siste årene har strømprisene i Norge stadig satt nye rekorder og ingentingtyder på at prisene vil gå vesentlig ned se neste årene. Har du opplevd å få en uvanlig høy strømregning sist vinter er du ikke alene. Enhver bygning har et potensiale for å kutte strømforbruket. Dette sparer deg for penger og du sparer miljøet. Vi i Elpunkt har god kompentase på ENØK tiltak og setter oss gjerne ned med deg og finner energisparende løsning som passer din bolig.
Vi opplever en økt interesse for energisparing blant våre kunder. Flere og flere ser nytten av å få kontroll på hva strømforbruket går til. Vi i Elpunkt leverer skreddersydde løsninger som passer din bolig.

Flere muligheter

For å kutte strømutgiftene er det flere muligheter man kan vurdere:

Belysning:

De siste årene har vi måtte gradvis si farvel til den gode gamle glødepæren. Nå er det  kompaktlysrør (sparepærer) og LED som gjelder. Teknologien utvikler seg raskt og man trenger ikke oppleve et kaldt og blått lys fra LED og sparepærer. Vi har gode erfaringer med bruk av LED belysning som dette er idag er meget godt alternativ til tradisjonelle lyskilder. Vi forhandler produkter fra produsenter som er markedsledende på dette området.

Oppvarming:

Oppvarming representerer sannynligvis den største delen av strømregningen din. Her er det også mye å hente. Bor du i et eldre hus har du sannsynligvis tynnere isolasjon i veggene og tynnere glass i vinduene enn det som er normalt idag. Dette bidrar til å øke dine oppvarmingutgifter. Vi i Elpunkt har kompentase på termografering noe som går ut på å finne “kalde punkter” i huset hvor varmen lekker ut. Dette gjøres ved hjelp av et kamera som ser termperaturforskjeller. Ved å bevisstgjøre enn selv på hvor det trekker og hvor varmen blir av kan man lettere sette iverk tiltak for å redusere strømforbruket.

Har du varmekabler og panelovner i huset ditt kan disse mest sannsynlig styres på en smartere måte. Vi leverer styresystemer basert på ulike teknologier som kan passe ditt tilfelle. Vær ikke redd for synlige kabler! Det systemet vi har best erfaringer med er trådløst. Tro heller ikke at du må sitte med vinterjakke i sofaen heller. Hvis man styrer varmen på en smart måte kutter vi i forbruket når behovet er minst. Å gjøre dette på en forståelig måte for deg som kunde er vi spesialister på. Ta kontakt med oss så kan vi gå gjennom hvilke behov og ønsker du har, dermed kan vi presentere den løsningen vi mener er best for deg.

Monner

– En fjerdedel av norske husstander har bare elektrisk oppvarming, og enda flere har strøm som hovedoppvarmingskilde. For mange er strømstyring mer lønnsomt enn å skifte til helt andre energikilder.

Sparer tusener

Styringssystemene kan monteres på ovner, varmekabler, varmtvannsbereder, lys, motorvarmere og annet. Du kan også for eksempel fjernstyre varmen på hytta. Det meste av strømsparingsgevinsten ligger i at du ikke glemmer å skru ned varmen, systemet gjør det for deg.

Ifølge elektrikerkjedens beregninger kan du redusere oppvarmingskostnadene med 4000-5000 kroner i året med strømstyring. Da er det tatt utgangspunkt i en bolig på 120 kvadratmeter, et strømforbruk til oppvarming på 15 000 kWh i året og en strømpris på 80 øre.

Det finnes ulike tilskuddsordninger en kan søke på. Elpunkt kan være behjelpelig med informasjon rundt dette.