Send oss en forespørsel

Ladestasjon hjemme

Ta kontakt

Ta kontakt

Rune Imenes

Prosjektleder

post@elpunkt.no

38 69 95 00

Ladestasjon hjemme – effektivt og trygt

Opp mot 70 % av norske elbileiere har ikke ladestasjon hjemme. I stedet brukes stikkontakt som nødlader, natt etter natt. Dette er ikke spesielt effektivt og heller ikke trygt.
Utfordringen med en vanlig ladekladd hvor du bruker en vanlig stikkontakt, er at den mest sannsynlig er begrenset til åtte eller ti ampere. Det gir en ladeeffekt på 1,8 til 2,3 kilowatt. Det finnes ladekladder som kan trekke 16 ampere og på den måten gi 3,6 kilowatt, men dette anbefales ikke, ettersom stikkontakter ikke er laget for så stor vedvarende strømbelastning.
En ladekladd med en effekt på 1,8 kilowatt bruker i teorien over 13 timer på å lade et 24 kilowattimers batteri fra tomt til fullt.
Tryggere med ladestasjon hjemme
Det finnes et hav av ulike løsninger til ladestasjon hjemme. Både portable og fastmonterte ladeløsninger finnes i forskjellige varianter. Før du velger din løsning bør du ta en prat med oss hos Elpunkt. Vi har den riktige fagkompetansen til å vurdere hva slags løsning du burde ha for din ladestasjon hjemme. En vanlig utfordring er at elektriske anlegg hjemme, ikke klare belastningen av den lademengden man gjerne vil ha. I verste fall kan et høyt strømtrekk forårsake skjevspenning i strømnettet. Da risikerer du at netteieren krever at du ikke bruker laderen, eller at du må betale anleggsbidrag.
Vi kan vurdere ditt elektriske og finne ut hvor mye ladekraft du trenger og hva som er trygt. Stadig ønsker folk kraftigere lader enn hva bilen kan håndtere. Da får man ikke raskere lading, bare større belastning på det elektriske anlegget, og det er helt unødvendig.
En riktig dimensjoner ladestasjon hjemme gjør ladingen tryggere og mer effektiv enn lading via stikkontakt. Ta kontakt med oss hos Elpunkt, så kan vi hjelpe deg å få trygg og rask lading hjemme.