Send oss en forespørsel

Ladestasjon elbil hjemme

Ta kontakt

Ta kontakt

Rune Imenes

Prosjektleder

post@elpunkt.no

38 69 95 00

Ladestasjon elbil hjemme

Det er mange fordeler med å ha en ladestasjon til elbil hjemme. Allikevel velger de aller fleste å lade elbilen sin på en vanlig stikkontakt. I denne artikkelen skal vi fortelle hvorfor vi mener flere burde velge ladestasjon.
Folk flest lader elbilen hjemme. Det er riktig nok en del som har gode ladeordninger på jobb, men det store flertallet lader hjemme. Ladingen foregår som oftest på natten via en vanlig stikkontakt tilkoblet en ladekladd. Dette fører til økt belastning på boligens elektriske anlegg over en lengre periode. Ofte er ikke anleggene dimensjonert for å klare dette.
En kurs på 10 ampere er laget for å takle 10 ampere over korte perioder. Det er ikke meningen at kursen skal levere 10 ampere over en lengre periode. En slik kurs vil gi rett rundt 2 KW pr time dvs. at den teoretisk sett bruker 12 timer på å lade et 24 kilowattimers batteri fra tomt til fullt. Det betyr maks belastning på kursen i et halvt døgn i strekk.

Ladestasjon elbil hjemme – Trygt og kjapt

En ladestasjon vil ha høyere effekt enn en vanlig stikkontakt og ladingen vil derfor også gå mye raskere. Da er det også viktig å vite at det elektriske anlegget i huset klarer å takle denne belastningen. Anlegget utsettes allerede for ganske mye. Et hus bygget i år 2000 er ikke spesielt gammelt i Norge. Det er allikevel bygget bare et par år etter at internett ble introdusert for folk flest. Den vanvittige utviklingen som har fulgt i kjølvannet av dette har introdusert en mengde nye elektriske løsninger i private boliger. Det betyr at selv relativt nye hus allerede kan være overbelastede på det elektriske anlegget.
Vi har godkjenning fra Det Norske Veritas om brannforebyggende kontroll av elektriske anlegg i boliger. Det betyr at vi kan vurdere ditt elektriske anlegg og gi deg en oversikt over hva slags belastning nettet tåler.
Deretter kan vi montere din ladestasjon til elbil hjemme hos deg, slik at du kan lade trygt og kjapt uten å være bekymret for dit el-anlegg.