Send oss en forespørsel

Elbil lader får fart på ladingen

Ta kontakt

Ta kontakt

Lars Petter Fidje

Montør/tillitsvalgt

post@elpunkt.no

38 69 95 00

Elbil lader får fart på ladingen

De fleste som eier en elbil lader den hjemme med en stikkontakt. Et hjemmeladeuttak kan imidlertid ha flere fordeler og mange biler vil kunne lade mye raskere med riktig elbil lader.

Dersom du lader bilen din med en vanlig ladekladd hvor du bruker en vanlig stikkontakt, er den mest sannsynlig begrenset til åtte eller ti ampere. Det gir en ladeeffekt på 1,8 til 2,3 kilowatt. Det finnes også tredjeparts ladekladder som kan trekke 16 ampere og på den måten gi 3,6 kilowatt. Dette anbefales allikevel ikke fordi stikkontakter ikke er laget for så stor vedvarende strømbelastning.
En ladekladd med en effekt på 1,8 kilowatt bruker i teorien over 13 timer på å lade et 24 kilowattimers batteri fra tomt til fullt.

Fordelen med elbil lader er trygghet og fart

Det finnes en rekke ulike løsninger til elbil lader. Både portable og fastmonterte ladeløsninger kommer i mange varianter. Vi anbefaler å ta en prat med oss hos Elpunkt, slik at noen med riktig fagkompetanse kan vurdere løsningen. For eksempel kan elektriske anlegg i private boliger kanskje ikke klare belastningen av den lademengden du ønsker. I verste fall kan et høyt strømtrekk forårsake skjevspenning i strømnettet. Da vil netteieren kunne kreve at du ikke bruker laderen, eller at du betaler et anleggsbidrag.

Vi kan hjelpe deg å finne ut hva ditt elektriske anlegg trygt kan håndtere og være med å vurdere hvor mye ladekraft du egentlig trenger. Har du en mye kraftigere lader enn hva bilen kan håndtere, forsvinner mye av poenget.

En riktig elbil lader vil gi deg raskere lading av bilen, og veldig mye tryggere lading enn hva du får i en stikkontakt. Ta kontakt med oss hos Elpunkt, så kan vi hjelpe deg å få trygg og rask lading gjennom en riktig dimensjonert elbil lader